0% Complete
صفحه اصلی
/
اولین کنگره بین المللی رویکردهای نوین سبک زندگی، پیشگیری و درمان سرطان
ارتباط بین شاخص فیتوکمیکال غذایی و سرطان کولورکتال در مازندران: یک مطالعه مقطعی
نویسندگان :
الهام قربانی (دانشگاه علوم پزشکی مازندران) , فیروز امینی آلاشتی (دانشگاه علوم پزشکی مازندران)
کلمات کلیدی :
سرطان کولورکتال،تغذیه،سبک زندگی
چکیده :
ارتباط بین شاخص فیتوکمیکال غذایی و سرطان کولورکتال در مازندران: یک مطالعه مقطعی چکیده مقدمه: مصرف ایزوفلاون ها در رژیم غذایی با خطر سرطان کولورکتال (CRC) در برخی از مطالعات قبلی ارتباط مثبتی داشته است. علاوه بر این، سرطان های دستگاه گوارش شیوع گسترده ای در استان مازندران دارد و تاکنون مطالعه ای به بررسی ارتباط بین فیتوکمیکال ها با سرطان کولورکتال انجام نشده است. لذا این مطالعه، به بررسی ارتباط بین شاخص غذایی فیتوکمیکال ها ( DPI) با CRC می پردازد. روشها: این مطالعه مورد-شاهدی بر روی 350 بیمار مبتلا به CRC با سن بالای ۲۵ سال که از کلینیکهای خصوصی مازندران انتخاب شده بودند، انجام شد. همه بیماران در حداکثر 6 ماه گذشته با استفاده از معاینه توسط متخصص آنکولوژیست تشخیص داده شدند. با استفاده از روش نمونهگیری خوشهای، ۳۵۰ فرد سالم با سن و وضعیت اجتماعی-اقتصادی به طور تصادفی از زنان سالمی که هیچ ارتباطی با بیماران نداشتند و سابقه خانوادگی نداشتند، انتخاب شدند. داده ها در مورد دریافت های غذایی با استفاده از یک پرسشنامه بسامد غذایی معتبر جمع آوری شد. DPI بر اساس انرژی رژیم غذایی مشتق شده از غذاهای غنی از فیتوکمیکال (کیلو کالری) تقسیم بر کل انرژی دریافتی روزانه (کیلو کالری) هر شرکت کننده محاسبه شد. نتایج:بر أساس مدل های رگرسیونی، در مدل خام، شرکت کنندگان در بالاترین چارک DPI در مقایسه با افرادی که در پایین ترین چارک بودند، 63 درصد شانس کمتری برای CRC داشتند. این ارتباط معکوس در افراد مبتلا در گروه اضافه وزن و چاق، با تعدیل برای عوامل مخدوش کننده بالقوه، تقویت شد. نتیجه گیری: در نتیجه، یک ارتباط محافظتی بین DPI و CRC در این مطالعه مورد-شاهدی مشاهده شد. بنابراین، مصرف زیاد غذاهای غنی از فیتوکمیکالها مانند میوهها، سبزیجات و غلات کامل ممکن است به کاهش احتمال CRC در افراد کمک کند. کلمات کلیدی: سرطان کولورکتال، فیتوکمیکال، تغذیه، سبک زندگی. Relationship between dietary phytochemical index and colorectal cancer in Mazandaran: a cross-sectional study Abstract Introduction: The consumption of isoflavones in the diet has been positively associated with the risk of colorectal cancer (CRC) in some previous studies. In addition, gastrointestinal cancers are widespread in Mazandaran province and so far no study has been conducted to investigate the relationship between phytochemicals and colorectal cancer. Therefore, this study examines the relationship between the dietary phytochemical index (DPI) and CRC. Methods: This case-control study was conducted on 350 CRC patients over 25 years of age who were selected from private clinics in Mazandaran. All patients were diagnosed by an oncologist within the last 6 months. Using the cluster sampling method, 350 healthy people with age and socio-economic status were randomly selected from healthy people who had no relationship with the patients and had no family history. Data on food intakes were collected using a validated food frequency questionnaire. DPI was calculated based on dietary energy derived from phytochemical-rich foods (kcal) divided by the total daily energy intake (kcal) of each participant. Results: Based on the regression models, in the raw model, participants in the highest quartile of DPI compared to those in the lowest quartile had a 63% lower chance of CRC. This inverse association was strengthened in subjects in the overweight and obese groups, after adjusting for potential confounders. Conclusion: In conclusion, a protective relationship between DPI and CRC was observed in this case-control study. Therefore, a high intake of foods rich in phytochemicals such as fruits, vegetables, and whole grains may help reduce the risk of CRC in individuals. Key words: Colorectal cancer, phytochemicals, nutrition, lifestyle.
لیست مقالات
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 34.4.5