0% Complete
صفحه اصلی
/
اولین کنگره بین المللی رویکردهای نوین سبک زندگی، پیشگیری و درمان سرطان
بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی عصاره گیاه سرخاب کولی (Phytolacca amricana) بر روی سلول سرطان ریه رده A549
نویسندگان :
مهدیه هوشنی (دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن) , سجاد منتقمی اتانی (دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن) , سیمین آرین (دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن)
کلمات کلیدی :
ترکیبات آنتی اکسیدان،رده سلولی A549،سرخاب کولی،سرطان ریه،سنجش MTT
چکیده :
مقدمه: سرطان ریه از سرطان های شایع است و شیمی درمانی یکی از روش های درمان سرطان است اما به دلیل فقدان سیتوتوکسیسیتی انتخابی منجر به بروز عوارض جانبی غیر قابل تحمل می شود. بنابراین، در سال هاي اخیر ترکیبات طبیعی استخراج شده از گیاهان دارویی اهمیت ویژه اي پیدا کرده اند. لذا، هدف از این پژوهش تعیین ترکیبات آنتی اکسیدانی عصاره های برگ، میوه و ریشه گیاه سرخاب کولی و اثر مهاری آنها بر رشد سلول های سرطانی ریه رده A549 می باشد. مواد و روش ها : برگ، میوه و ریشه گیاه سرخاب کولی از شهرستان رامسر جمع آوری و سپس در سایه خشک و عصاره گیری انجام شد. در ادامه پس از کشت و تکثیر رده سلولی A549، سلول ها در مجاورت غلظت های مختلف عصاره های برگ، میوه و ریشه (μg/ml 4000 تا 5/31) قرار گرفتند و به مدت 24، 48 و 72 ساعت انکوبه شدند. سپس جهت تعیین سمیت سلولی عصاره ها از روش آزمون رنگ سنجی MTT استفاده شد. همچنین میزان کل فنل، فلاونوئید و آنتوسیانین کل و فعالیت آنتی اکسیدانی به روش DPPH نیز اندازه گیری شد. نتایج: نتایج نشان داد که بیشترین میزان فنل، فلاونوئید و آنتوسیانین کل در عصاره میوه مشاهده شد و بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی نیز در میوه غلظت های 150 و 200 میلی گرم بر میلی لیتر به ترتیب 03/78 و80/83 بدست آمد. همچنین نتایج نشان داد که عصاره های برگ، میوه و ریشه در غلظت 4000 میکروگرم بر میلی لیتر و مدت زمان 72 ساعت باعث بیشترین مهار رشد سلول های سرطانی شده اند که به ترتیب 12/92، 46/93 و 44/83 درصد بدست آمد. نتیجه گیری: این نتایج پیشنهاد می کند که عصاره بخش های مختلف گیاه سرخاب کولی به خصوص برگ و میوه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالا و سمیت سلولی علیه رده سلولی A549 می باشد. بنابراین شاید بتوان با مطالعات بیشتر در آینده از ترکیبات این گیاه در کارهای فارماکولوژی استفاده گردد. Lung cancer is the most common cancers and chemotherapy cancer treatment is one of the methods, but because of the lack of selective cytotoxicity, it leads to the occurrence of intolerable side of the screw. Recently; thus, natural products extracted from medicinal plants play an important role. Thus, the purpose of this research is to determine the antioxidant activity of the extracts of the leaves, fruits, and roots of the Phytolacca americana plant and their inhibitory effect on the growth of A549 lung cancer cells Materials and Methods: Leaf, fruit, and root of P. amricana were harvested from the region of Ramsar city and dried in shade and then extracted. In the following, A549 cells line was cultivated and proliferated. Then, the cells exposed to different concentrations of the leaf, fruit, and root extracts of P. amricana (31.25 to 4000 μg/ml) were incubed for 24, 48, and 72 hours. After the incubation period, the colorimetric MTT method was used to determine cytotoxicity. Also, total phenol, flavonoid, and anthocyanin contents were determined as well as antioxidant activity of extract using DPPH method. Results: The results showed that the highest amount of phenol, flavonoid, and total anthocyanin was observed in the fruit extract and the highest antioxidant activity was obtained of the fruit with the concentrations of 150 and 200 mg/ml, respectively 78.03 and 83.80%. Also, the results showed that leaf, fruit, and root extracts at a concentration of 4000 μg/ml within the duration of 72 hours had the greatest inhibitory effect on the growth of cancer cells, which were 92.12, 93.46, and 83.44%, respectively. Conclusion: These results suggest that the extracts of various parts of the P. americana, especially the leaves and fruits, have high antioxidant properties and cytotoxicity against the A549 cell line. Therefore, it may be possible to use the compounds of this plant in pharmacology works with more studies in the future.
لیست مقالات
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 35.4.1